Ciasta i desery

Angielska filiżanka Tort truskawkowo-ananasowy Pana cotta z sosem truskawkowym
Piankowe kostki z winogronem Torcik truskawkowo-miętowy Jaś i Małgosia
Torcik ryżowy z jabłkami i orzechami Jogurtowiec z malinami Tęczowe ciasto
Sernik dyniowy z glazurą brzoskwiniową Kopiec kreta Ananasowiec w kwiatach
Walentynkowe ptasie mleczko Szafranowy jogurtowiec z orzechami Ciasto z dyni
Mleczne kulki z anyżem Mazurek pomarańczowo-mandarynkowy Babka piaskowa
Jubileuszowe ciasto Torta di riso dolce czyli ciasto ryżowe Risotto z masłem orzechowym
Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny Szpinakowa fantazja Cukier z płatków róży
Deser kawowo-truskawkowy Trifle truskawkowe Mikołaje na torcie
Czereśniowy sernik na zimno Tarta budyniowa z agrestem Jagodowy eton mess
Deser jagodowy z kaszą manną Kruche ciasto z jagodami i budyniem Tarta wiśniowa z kremem pana cotta
Deser malinowo-kawowy Tarta z gruszką Kisiel malinowo-jagodowy
Śliwki pod śmietankową czapeczką Porzeczkowy serowiec Deser piankowy ze śliwkami
Ciasto migdałowo-cukiniowe z polewą z serków topionych Cycki teściowej Katarzynka
Miodownik z kremem orzechowym Śnieżny pucharek Deser migdałowy z piernikami
Ciasto Oreo Naleśnikowe oczka Pączuszki serowe
Donaty w kolorach tęczy Torcik ajerkoniakowy z orzechami laskowymi Rolada czekoladowa z kremem jagodowym
Pączki wiedeńskie z pomarańczowym lukrem Ciasto balowe Ciasto z kremem bawarskim i truskawkami
Pascha w pucharkach Czekoladowa tarta z borówkami i nutą cytrynową Pasiasta babka
Kruche ciasto z rabarbarem i marcepanem Tęczowy deser Clafoutis z czereśniami
Lody jagodowe Sernik jagodowy Ris a la mande z malinami czyli duński deser ryżowy
Deser cytrynowo-malinowy z bezami Ciasto kawowo-malinowe z galaretką Cytrynka
Ciasto marchewkowe z dwoma kremami Ciasto grysikowe z malinami Tarta z kremem kawowym i malinami
Jagodowy obłoczek Sernik na zimno z brzoskwiniami Ciasto norweskie z jeżynami
Tarta jagodowa z kremem budyniowym Sernik na zimno z brzoskwiniami Różany jabłecznik

6 komentarzy:

  1. Jestem rozczarowana bo szukałam przepisu na dobry jabłecznik.Jest tu wiele wspaniałych ciach ale akurat za mną chodzi szarlotka, byłam pewna że tu znajdę.ANI.

    OdpowiedzUsuń
  2. TYLKO podziw:))) to jest absolutna MAESTRIA!!! gratulacje talentu i smaku! wielkie brawa!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Może słyszała kiedyś Pani o Cieście STULETNIIM? u nas w Lublinie jest Kawiarnia/Restauracja/Cukiernia "Vanilla Caffe" tam je mozna poznać... cos przepysznego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!niezastąpionego .... dla takich łasuchów jak ja (i mniemam Pani- korzystam i podziwiam!!!!!- powyższy koment -mój);
    gdyby, gdybyyy... pani trafiła na przepis- upraszam się i będe czekac na tym Pani przewspaniałym BLOGU..:)))) pozdrowienia!!! Izabella

    OdpowiedzUsuń
  4. żeby nie byc gołosłowną- oto ono- niebo, w żądnej słodyczy, gębie!:
    https://www.facebook.com/vanilla.cafe.lublin/photos/pb.324985344258570.-2207520000.1423512031./338163622940742/?type=3&theater

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuję za miłe słowa :) Niestety nie znam tego ciasta :/ ale teraz chętnie o nim poczytam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziekuję , że pozwoliła mi Pani na to cukiernicze_zwierzenie! Gdybyż mozna było poznac tę starą.unikalną recepturę o godnej siebie nazwie.....
    Ja w nim prócz orzechów (laskowych..?) wyczuwam ..jakby chałwę(?), alkohol i wprost rozkoszną słodycz..:) ma ono poza tym znakomitą nie do opisania konsystencję.. achh :)
    Moze Pani- Zawodowiec/Profesjonalista (i Artysta!- w/w zdjęcia świadczą o tym niezbicie!)- rzeczywiście łatwiej byłoby znaleźć sposób na dotarcie do tego specyjału ;) mooże i oby...:) Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly